fbpx

לפני שנתחיל במאמר, עלינו להדגיש נקודה חשובה, רבים שואלים אותנו על הגדרת אתרים בחודשים האחרונים. ניכר שיש בלבול מסוים בין שני סוגים שונים של הגדרת אתרים:

  1. הגדרת אתרים בפיתוח – יעדי האתר, דרישות האתר, מבנה האתר ועוד..
  2. הגדרת אתרים בניהול – הגדרת מערכת, הגדרת תוספים, הגדרת עיצוב ועוד..

מאמר זה עוסק בסוג הראשון של הגדרת אתרים ולא בהגדרה השוטפת של אתרים לאחר בנייתם.

יש לך שאלה? התייעצ/י איתנו, נשמח לעזור!

    הגדרת אתרים

    כאשר עלינו לתכנן אתר אינטרנט חדש, אנו נדרש להגדיר מספר רב של נושאים בכדי שהמפתחים יוכלו לעשות את עבודתם נאמנה, הגדרות אלו אנו נרשום במסמך אפיון אתר שישמש כמענה לכל שאלה שתעלה בהמשך הדרך. במאמר זה, אנו נציג את ההגדרות שיש להגדיר כבר בשלב האפיון:

    • הגדרת יעדי האתר – מה אנו רוצים להשיג בעזרת האתר?
    • הגדרת מודל כלכלי לאתר – איך אנו מתכננים להרוויח מהאתר?
    • הגדרת אבני דרך לאתר – אלו שינויים/שדרוגים נרצה בעתיד?
    • הגדרת מבנה לאתר – איזה מבנה אתר הכי מתאים ליעדינו?
    • הגדרת נראות האתר – איך נרצה שהאתר יראה בגמר פיתוח?
    • הגדרת פונקציונליות באתר – אילו יכולות מתקדמות נרצה באתר?
    • הגדרת שליטה באתר – אילו רכיבים נשלטים מפאנל ניהול באתר?

    בואו נרחיב על כך מעט:

    הגדרת יעדי האתר:

    לא יוצאים לדרך בפיתוח אתר אינטרנט מבלי להגדיר מראש מה הם יעדי האתר. יעדים יכולים להיות מכירות, פניות, תדמית ועוד אך חייבים להגדיר מראש לאן אנו שואפים להגיע ומה ברצוננו להשיג..

    הגדרת מודל כלכלי לאתר:

    אין הצדקה לפתח ולהחזיק אתר אינטרנט בעלויות גבוהות מבלי שיש מודל כלכלי כלשהו מאחורי הקלעים. ברוב המקרים, המודל הכלכלי נשען על היעדים שהגדרנו ולכן מדובר במשימה פשוטה להגדרה ראשונית. אך, כעל עלינו להגדיר איך אנו גורמים למודל הכלכלי לעבוד (שיווק, משפך תנועה, הגשמת יעדים).

    הגדרת אבני דרך לאתר:

    אתם מתכננים אתר חדש. זה נהדר! אבל אם אתם לא מעוניינים לפשוט רגל לפני גמר העבודה, כדאי שתתמקדו בחלקים החשובים באמת ותשאירו פיתוחים שונים ומורכבים לשלבים מתקדמים. אך, במקביל רשמו את אבני הדרך העתידיים כדי שהמפתחים יבנו את האתר עם יכולת התרחבות/שיפור בעתיד.

    הגדרת מבנה לאתר:

    ניתן לבנות אתר במגוון דרכים וסגנונות. אנו יכולים לבנות אתר מנקודת האפס ואו להסתמך על מערכות קיימות/תשתיות קיימות וחופשיות לשימוש ברשת. חשוב מאוד להגדיר איך יבנה האתר ועל איזה מבנה נתבסס וזאת כדי להבטיח יעילות ומיקוד במטרה.

    הגדרת נראות האתר:

    לאחר שהגדרנו את מבנה האתר, ניתן להתייחס לאופן שבו האתר יראה בסוף התהליך. העיצוב חייב להיות מוגדר לפרטי פרטים וזאת כדי להבטיח שהאתר יראה במיטבו. עבודה זו יכולה להיעשות עצמאית, על ידי מאפייני אתרים ואו על ידי חברות מיתוג המתמחות בנראות אתרים.

    הגדרת פונקציונליות באתר:

    לאחר שסיימנו להגדיר את המבנה והעיצוב, ניתן לנסות ולהגדיר פונקציות מתקדמות שנרצה באתר. כך לדוגמה, ניתן להגדיר איך יתבצע חיפוש מורחב, איך ניתן יהיה לנווט באתר ועוד שלל הגדרות פונקציונליות שאינם ניכרות לעין אך משפרות את יכולות האתר משמעותית.

    הגדרת שליטה באתר:

    לבסוף אסור לשכוח להגדיר אילו יכולות שליטה נרצה באתר. האם נרצה לשלוט במשתמשים? האם נרצה לשלוט בתכנים? האם נרצה לשלוט בהגדרות עבור רכיבים שונים? כל יכולת שליטה שנדרשת לכם חייבת להיות מוגדרת עוד טרם יציאה לפיתוח..

    לסיכום,

    צריכים עזרה בתהליך הגדרת אתר אינטרנט חדש לפיתוח? מעוניינים להגדיר את האתר לרמת הפרטים הקטנים? המענה לרצונות שלכם נקרא אפיון טכני ואפיון עיצוב. שילוב השניים יחד מבטיח תוצאות אופטימליות בהמשך הדרך ואף לחיסכון בעלויות. פנו אלינו ללמוד עוד ואו לשכור את שירותנו!

    כתיבת תגובה

    האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

    התייעץ איתנו חינם!
    1
    צריך עזרה?
    שלום,
    איך אפשר לעזור לך היום?
    לחצ/י להתייעצות חינם! דילוג לתוכן